Vejr

Vildt uvejr ødelagde sankthansfest: Så ekstremt var vejret sidste år

Sankthansaften 2016 vil blive husket for et voldsomt tordenuvejr, der blandt andet ødelagde TV 2 Charlies sankthansfest i Karrebæksminde.

Et voldsomt tordenvejr satte i den grad sit præg på sankthansvejret 2016.

Sankthansaften fik en særdeles voldsom og våd afslutning flere steder i landet, da kraftige tordenbyger med tusindvis af lynnedslag, voldsomme vindstød og adskillige skybrud i to omgange trak ind over den sydøstlige del af landet.

Et af de steder, der blev hårdest ramt var Karrebæksminde på Sydsjælland, hvor der var 'Fællessang med Charlie'.

Efter tre kvarter med musik og fællessang ramte et voldsomt uvejr Karrebæksminde. Fra Storebælt trak uvejret ind over det feststemte område, hvor publikum hurtigt søgte ly for både regn og blæst, mens kameraer og andet teknik bukkede under for de enorme mængde vand, der faldt.

Efter kort tid havde de fleste forladt pladsen foran scenen, der også måtte kapitulere over for det voldsomme danske midsommervejr. Scenens bagtæppe blæste af under det voldsomme uvejr.

Desuden blæste en storskærm ned, men ingen kom noget til under uvejret, der dog betød, at aftenens planlagte liveudsendelse på TV 2 Charlie måtte aflyses.   

I nærliggende Brandelev faldt der officielt 27 mm regn på en halv time. Allerede ved 15 mm på 30 minutter er der tale om skybrud.

Karrebæksminde var ikke det eneste sted, der blev ramt af voldsomt vejr.

Både på Ærø og Langeland gav det samme tordenvejr ekstreme skybrud og ødelæggende vindstød, da det sankthansaften passerede.

I Ærøskøbing faldt der sankthansaften helt utrolige 45,8 mm på en halv time - det er nedbørmængder, der svarer til tredobbelt skybrud.