Vejr

Vi får ret så meget sol - trods omslag til koldere vejr

En koldfront har passeret Danmark i nat, og den har åbnet for køligere og mere blæsende, men fortsat relativt solrigt vejr fra nordvest.

Efter en varm og solrig mandag med over 26 grader, må vi belave os på, at det i dag bliver betragteligt køligere med blot 15-18 grader og kun lokalt op til 20 grader.

Til gengæld kommer solen til at skinne i nogen eller stor stil, og allerede fra morgenstunden skinner den mange steder.

Koldfront har skubbet sommervarmen bort

En harmløs og nærmest 'vejrfri' koldfront har i løbet af natten trukket ned over landet med opfriskende vind og faldende temperaturer.

Luften er dog ret tør på bagsiden af koldfronten, og derfor bliver der plads til solen - i eftermiddag med pænt, men noget blæsende vejr til de fleste.

Der vil være drivende cumulusskyer på himlen i den jævne til hårde nordvestenvind, og der vil være flest af dem midt på dagen, mens de gradvist går i opløsning igen hen over eftermiddagen.

Når det er varmest i eftermiddag, vil det generelt være 5-8 grader koldere end i går, men man kan dog redde sig 20 grader i den sydøstlige del af landet.

Vi får det varmeste vejr mod sydøst i dag, og på Lolland og Falster og sikkert også lokalt på Sjælland og Fyn kan man nå 20 grader, mens det bliver køligt og blæsende mod nordvest.