Vejr

Sådan bliver vejret sankthansaften

Vi har udsigt til en noget blæsende og ustadig sankthansaften med de bedste chancer for tørvejr i den østlige del af landet.

Når sankthansbålene skal tændes fredag aften, er der risiko for regn og byger, og det ser også ud til at blive småkøligt og blæsende.

Der er størst risiko for regn i den vestlige del af landet, mens man især øst for Storebælt har chance for en tør aften.

Fælles for hele landet er dog, at det bliver noget blæsende fra vest med temperaturer på blot 14-18 grader.

Forventede temperaturer fredag aften klokken 20.

Vi kan derfor med stor sandsynlighed afskrive den flotte og lune midsommeraften i år, men det bliver næppe heller en aften, som regner væk.

Ugens store regnvejr ser nemlig ud til at komme torsdag, hvor varm luft skyder op over os fra syd på forsiden af en koldfront. Det betyder udbredt regn med risiko for torden i løbet af torsdagen.

Nyt frontsystem over landet fredag

Fredag er vi kommet på bagsiden af det store torsdagsregnvejr, men et nyt frontsystem ser ud til at skulle trække ind over os fra vest.

Et frontsystem ser ud til at placere sig lige hen over Danmark fredag aften. Der er chance for tørvejr i den sydøstlige og østlige del af landet.

I den østlige del af landet vil frontsystemet ikke være særligt aktivt, og der er chance for tørt, men skyet vejr både først og sidst på aftenen.

I Jylland og til dels på Fyn er man tættere på den mere aktive del af frontsystemet, så her er der risiko for regn og byger i perioder hen over aftenen.

Alt i alt er der altså udsigt til en noget ustadig, blæsende og ikke alt for lun sankthansaften - med de bedste chancer for tørvejr mod øst.