Vejr

TV 2 VEJRET varsler: Her er der risiko for skybrud

TV 2 VEJRET varsler skybrud: Inden for det gule område, er der risiko for lokale skybrud mellem klokken 12 og 20. TV 2 VEJRET / Grafik

Et voldsomt vejrsystem nærmer sig landet fra vest, og kan give lokale skybrud. Derfor varsler TV 2 VEJRET skybrud for dele af Danmark.

Derfor har TV 2 VEJRET udsendt varsel for skybrud i et område dækkende det meste af Jylland, hele Fyn, dele af Sjælland og Lolland og Falster. Varslet gælder i dag fredag fra klokken 12 - 20. 

Kraftig regn og skybrud

  • Kraftig regn er, når der falder mere end 24 millimeter regn over en periode på maksimalt seks timer.
  • Skybrud er, når der falder mere end 15 millimeter regn over en periode på maksimalt 30 minutter.
  • Kraftig regn og i særdeleshed skybrud kan give anledning til oversvømmede kældre, viadukter og andre lavtliggende områder samt risiko for akvaplaning.

Kraftig regn og især skybrud er ofte forårsaget af tordenbyger. Ved at tælle antallet af sekunder imellem lynet og tordenbraget kan du regne dig frem til, hvor langt væk fra dig lynet slog ned.

Som man kan se på billedet i toppen af artiklen, forventer vi størst risiko i den nordlige og østlige del af Jylland, hvor bygerne ser ud til at blive kraftigst. 

I områderne der ikke er inkluderet i varslet, kan der stadigvæk komme kraftige byger.

Del dine billeder med os

Tager du flotte billeder af tordenvejret, er du meget velkommen til at dele dine billeder med os. Læs mere om det herunder.