Tornadojægerne på vej mod USA - med udsigt til vildt vejr fra dag ét

Der bliver noget at jagte fra dag ét, når TV 2 VEJRETs tornadojægere lander i USA og indleder godt to ugers jagt på noget af klodens vildeste vejr

Imponerende lyn, kæmpehagl og tornadoer - det er noget af dét, som TV 2 VEJRETs tornadojægere, Danny Høgsholt og Kai-Asle Sønstabø, netop i dag er rejst til til USA for at opleve, og meget tyder på, at der ikke bliver megen tid til at hvile ud efter rejsen over Atlanten, før de to skal i aktion.

Der venter nemlig fra dag ét flere dage med udsigt til voldsomt vejr, som i første omgang især vil ramme staterne Texas og Oklahoma.

- Efter nogle dage med højtryksvejr, solskin og over 30 grader, så rører et lavtryk over det sydvestlige USA nu på sig. Og dét ser ud til at skulle udløse nogle kraftige tordenbyger flere steder i det sydligt-centrale USA tirsdag, onsdag og torsdag, forklarer Danny Høgsholt.

Tornadojægerne ankommer til Dallas i Texas mandag aften dansk tid, og så begynder arbejdet ellers med at få gjort 'tornadojagt-bilen' klar, så den er i stand til blandt andet at streame direkte fra tornadojagten her på vejr.tv2.dk fra sent tirsdag aften.

- Vi skal have antenner på taget til bedre at kunne modtage det mobile internet, og vi skal have kameraer sat op, så vi er i stand til at filme og fotografere uvejret, mens det står på - og naturligvis også for, at I kan følge med derhjemmefra, siger den anden halvdel af 'jæger-duoen', Kai-Asle Sønstabø.

Tirsdag regner tornadojægerne med at skulle køre cirka seks timer vestpå fra Dallas, for at nå frem til det område, hvor muligheden for kraftige tordenbyger og eventuelt en tornado er størst.

Det er det gule område at muligheden for kraftige tordenbyger og eventuelt en tornado er størst tirsdag den 9. maj. Det østligste New Mexico og det vestlige Texas.
Det er det gule område at muligheden for kraftige tordenbyger og eventuelt en tornado er størst tirsdag den 9. maj. Det østligste New Mexico og det vestlige Texas. Foto: Storm Prediction Center

TV 2 VEJRETs tornadojægere jagter det vilde vejr i USA hver dag fra den 9.-23. maj med live-streaming fra forruden af bilen hver aften og nat her på vejr.tv2.dk.

Du kan følge med første gang sent tirsdag aften.