Vejr

Sjaskvåd fredag: Her kan vi få tre ugers regn på én dag

Et lavtryk over Danmark er mere eller mindre gået i stå, og det kaster betydelige mængder regn af sig til dele af landet - med store lokale forskelle.

Mange steder skal både regnfrakke og paraply tages i brug på denne fredag, som vi står på tærsklen til weekenden.

Lavtryk er gået i stå over Danmark

Et lavtryk med centrum over Nordjylland rører sig nemlig ikke ud af flækken, og det betyder, at områder med regn og byger fra sydvest og syd vil bevæge sig op over Danmark hele dagen i dag og natten til lørdag med.

Bygerne vil især bevæge sig på langs over et område centralt og østligt i landet, hvorfor det især ser ud til at blive Nord- og Østjylland, Fyn og dele af Sjælland, som skal have en hel del regn frem til i nat. Du kan se prognosen for skyer og regn i dag ovenfor.

TV 2 VEJRET's prognoser viser, at der flere steder kan falde mellem 20 og 30 mm regn i dette bælte, og lokalt kan man måske endda få endnu mere regn.

Kan stedvis give tre ugers regn frem til midnat

30 mm regn på en aprildag svarer til godt tre ugers regn. Der falder nemlig normalt 41 mm regn i Danmark på en hel april måned, hvis man tager et gennemsnit over perioden fra 1961 til 1990 - det, der også kaldes 'klima-reference-perioden'.

Forventet samlet mængde nedbør frem til midnat. Især centralt og østligt i landet kan man stedvis få mellem 20 og 30 mm regn.

Udover regn kan bygerne også byde på hagl og torden og altså stedvis være ganske intense, men der vil også være plads til en lille smule solskin hist og her imellem bygerne.

Det er især ud på eftermiddagen, at bygerne kan blive kraftige og med torden.

I den vestlige del af Jylland ventes færre byger og dermed mindre regn, mens man på Bornholm går helt fri af regnvejret og i stedet får sig endnu en flot solskinsdag - sikkert til stor glæde for fiskere og arrangører af konkurrencen Trolling Master Bornholm, hvor det gælder om at fange Østersøens største laks.