Vejr

-6,0 grader: Vi har den koldeste morgen i 20 år - så sent på foråret

På en flot men iskold onsdag morgen måler man i Midtjylland den laveste temperatur så sent på foråret siden 1997.

Iskold luft dækker Danmark til morgen, og i Midtjylland målte man tidligt på morgenen den laveste temperatur så sent på foråret siden 1997.

-6,0 grader viste det officielle termometer i lufthavnen i Karup mellem klokken 5.30 og klokken 6, og det er det koldeste vejr på denne tid af året siden 1997.

Den gang målte man i Nordsjælland -6,1 grader natten til den 20. april.

Det er således med at finde hue og vanter frem her til morgen, og mange bilruder skal sikkert også skrabes fri for is på en ellers klar og flot forårsmorgen - og der er risiko for pletvis rimglatte veje.

Klart og stille vejr er forklaringen på kulden

Det klare vejr er netop forklaringen på, at det kunne blive så koldt her til morgen. 

For på en næsten skyfri nat med ret tør luft og svage vinde mistede luften varme ud til verdensrummet, og fra solnedgang tirsdag aften er temperaturen blot faldet for at nå sit minimum omkring solopgang i dag.

Solrigt vejr fra morgenstunden - de fleste steder

Temperaturen begynder at stige en halv times tid efter solopgang, og det bliver i solrigt vejr over det meste af landet.

Kun i enkelte strøg fra Kattegat og ind over det østlige og sydlige Jylland og dele af Fyn samt på Bornholm har man til morgen skyer, hvor fra der kan falde sne.

Ud på formiddagen får vi dog dannet cumulusskyer, som vi så det i går, når solen får varmet luften tilstrækkeligt op, så den bobler til vejrs i de for foråret så karakteristiske 'vattotskyer'.