Så tæt på Danmark fejrer danskere påske i sne og frost

Mange danskere fejrer påske i Sverige, og det har været i et koldt, men også smukt vintervejr i en påske, som ellers falder sent på året.

Mens vi stod op til en 'almindelig' og kølig forårsmorgen herhjemme, var vejret anderledes og vinterligt i det sydlige Sverige - selv få kilometer fra Danmark.

Mange danskere har taget turen hen over Øresund og Kattegat for at fejre påske i de svenske landskaber, og de landskaber er ekstra smukke i øjeblikket. 

I området omkring Hallandsåsen ca. 65 kilometer nordøst for Helsingborg og dermed blot 75 kilometer fra Danmark var landskabet nemlig iklædt et tyndt og fint lag sne, mens solen skinnede fra næsten skyfri og dybblå himmel.

Hele vejen op gennem det sydlige Sverige til Värmland nord for de svenske søer kan man Påskedag nyde et indslag af vintervejr i en påske, som ellers falder ret sent på året.

Temperaturen var helt nede på -7 grader i Ljungby (100 kilometer nordøst for Helsingborg) til morgen, mens der var frost helt ned til det sydlige Skåne og ovre på Sjælland.

Cathrine Hermansen fortæller til TV 2 VEJRET, at de 'vågnede op på ødegården Ekholmen til det smukkeste vintervejr fredag. I dag skinner solen, der er ingen sne men hundekoldt'.

Påskevejr nær Markaryd blot 50 min fra Helsingborg.
Påskevejr nær Markaryd blot 50 min fra Helsingborg. Foto: Helle Landgreen / Privatfoto

Dansk lavtryk trak kulde ned over Sverige - og dele af Danmark

På nordsiden af et lavtryk, som har passeret lige hen over Danmark i løbet af weekenden er kold luft strømmet langt ned over Sverige med snefald og frost.

Vinterbilleder fra Gustavsfors ved Hagfors i Värmland.
Vinterbilleder fra Gustavsfors ved Hagfors i Värmland. Foto: Aase Knudsen Jensen / Privatfoto

Siden er klar og kold luft strømmet ned fra nord, så man har kunnet nyde synet af sneen og den blå himmel.

Selv i Danmark fik vi i løbet af lørdag og natten til søndag sne enkelte steder i Nordjylland på Sjælland, hvor man er tæt på den svenske kulde - men svenskerne og de danske påskegæster fik den smukkeste, hvidklædte udgave af kulden.

Påskemorgen i Skrävsmåla, nord for Karlskrona i Blekinge.
Påskemorgen i Skrävsmåla, nord for Karlskrona i Blekinge. Foto: Leif Folke Sørensen / Privatfoto

Tak til Aase Knudsen Jensen, Helle Landgreen, Leif Folke Sørensen, Cathrine Hermansen, Morten Jakobsen, Gert Jensen og Hanne Lund for de flotte billeder, som indgår i videoen her over.