Vejr

Asteroide nærmer sig Jorden: Ikke set tættere på i 13 år

Asteroiden 2014 JO25 bevæger sig den 19. april tæt forbi Jorden. Ikke siden 2004 er en så stor asteroide passeret så tæt på vores planet.

Selv om den er relativt stor, så forsikrer NASA, at der ikke er fare på færde, når en asteroide den 19. april passerer gennem Jordens bane i det der svarer til 4,6 gange afstanden til Månen.

Det er asteroiden 2014 JO25, der nærmer sig Jorden.

Den er med en diameter på 650 meter relativt stor. Det svarer til længden på cirka seks fodboldbaner.

Asteroiden vil med en afstand på 1,8 millioner kilometer passere Jorden. Det lyder af meget, men er blot 4,6 gang afstanden til Månen, og så svarer det til, at asteroiden den 19. april passerer nær Jordens bane, blot 16 timer efter Jorden lige er passeret forbi.

Og der går år imellem så stor en asteroide kommer i nærheden af vores planet. Det er 13 år siden, en asteroide på denne størrelse er passeret så tæt på Jorden. Sidst det skete var september 2004, hvor en asteroide passerede med blot fire gange Månens afstand.

Selv om asteroiden 2014 JO25 er klassificeret som potentielt farlig forudser NASA dog ikke den vil ramme Jorden - hverken nu eller i fremtiden. Klassificeringen skyldes, at NASA holder øje med alle asteroider med en vis størrelse.

Asteroiden blev opdaget i 2014 og reflekterer dobbelt så meget sollys som Månen. Alligevel skal man både indregne den større afstand og den mindre størrelse, så man kun kan se Asteroiden i dagene efter den 19. april ved hjælp af et optisk teleskop.