Kraftigt snevejr tager form: Her vælter sneen ned lige nu

Frontsystemet tilhørende et kraftigt lavtryk i den sydlige del af Nordsøen er på vej ind over Danmark - og nogle steder vælter sneen allerede nu ned.

Snevejret, der er ventet over store dele af landet senere i eftermiddag, i aften og i nat, er nu for alvor ved at tage form i den sydvestlige del af Jylland.

Ovenstående billeder er fra TV 2 VEJRETs vejrbil i Esbjerg Lufthavn, hvor Thomas Mørk rapporterer fra det vinterlige vejr, men nedenstående video viser TV 2 VEJRETs webcam ved Blåvands Huk kort før kl. 15.00 torsdag eftermiddag. 

Nedbørtyper

Regn er dråber af flydende vand

Slud er en blanding af regn og sne - ikke at forveksle med tøsne.

Tøsne er sne, der pga. begyndende smeltning er våd. Tøsne er pr. definition dog sne.

Sne er sammensatte iskrystaller, der kan falde til jorden som større eller mindre fnug.

Isslag er underafkølet regn - flydende vand med en temperatur under 0° - der, ved kontakt med faste overfalder, omgående fryser til is.

Hagl er isklumper af varierende størrelse og kan dannes året rundt i kraftige bygeskyer

Det var hér - på Danmarks vestligste punkt - at nedbøren for alvor gik over i sne midt på eftermiddagen, da et område med kraftigere nedbør bevægede sig ind over landet.

Danmarks vestligste punkt fik torsdagens første sne

Samtidig faldt temperaturen drastisk til 0,2 grader mens snevejret stod på.

Det skete efter nogle timer, hvor regnen havde silet ned over Syd- og Sydvestjylland, mens som nedbøren har intensiveret sig og koldere og tørrere luft samtidig strømmer ind over landet østfra, så gik nedbøren over i regulær sne.

Snevejr i Bramming ved Esbjerg den 23/2 2017
Snevejr i Bramming ved Esbjerg den 23/2 2017 Foto: Annemarie Jensen / Privatfoto

Området med nedbør breder sig resten af eftermiddagen og aftenen videre nordpå, men når antageligt ikke Thy, Hanherred og Vendsyssel.

Især i området nord for en linje fra Esbjerg over Nyborg til Næstved vil nedbøren efterhånden mest falde som sne, mens det syd herfor mest bliver regn eller slud.