Vejr

Ekstremt uheld: Jordskælv rammer samtidig med vanvittigt snefald

To naturfænomener, der i øvrigt ikke har noget med hinanden at gøre, er årsagen til dødelig lavine i Italien

Et gedigent jordskælv efter flere dage med enorme mængder sne - samme sted.

Det kan næsten ikke blive mere uheldigt, og det ekstremt uheldige sammentræf er nu skyld i, at mange mennesker sandsynligvis har mistet livet i en lavine i det centrale Italien.

Det centrale Italien har de seneste dage været ramt af voldsomt vintervejr med enorme mængder sne, og nogle steder langs bjergkæden Appenninerne er der samlet set faldet op mod 2,5 meter. 

Intens kuldebølge har givet op mod 2,5 meter sne

Sneen er kommet i forbindelse med en omfattende og intens kuldebølge fra øst, der har grebet om sig i stort set hele middelhavsområdet.

Kraftige vinde og iskold polarluft over det lune Adriaterhav har sammen med det høje terræn omkring Appenninerne forårsaget et historisk voldsomt snefald, der er det værste i området i mange, mange år.

Vejrsituationen over det centrale Italien begunstiger kraftige snebyger i Appenninerne, så iskold østeuropæisk luft strømmer ud over det lune Adriaterhav.

Og ikke nok med at man kæmper mod Kong Vinter, så ramte et jordskælv på 5,7 på Richterskalaen selvsamme område i går, onsdag. 

Det er første gang siden oktober i fjor, at et jordskælv rammer det centrale Italien, som traditionelt er udsat for jordskælv med jævne mellemrum.

Man at der skulle komme ét samme tid og samme sted som det historisk kraftige snefald må betegnes som ekstremt uheldigt.

Både Italien og Spanien lider under kulde og sne

Frygt ej for din skiferie

Området, som lavine-ulykken er sket i, ligger som nævnt i Appenninerne i det centrale Italien langt syd for Alperne, hvor langt de fleste danske skiturister, som rejser til Italien, drager til.

Hvis man blot udviser sund fornuft på sin skiferie, respekterer myndighedernes udmeldinger og i øvrigt kun står på ski på afmærkede pister, så er der ingen grund til at være bekymret for sin forestående skiferie hvad end den går til fjeldene, Alperne eller Pyrenæerne.