Vejr

Danmarks største kunstige skibakke er under opførelse - i København

Snart kan du stå på ski og snowboard året rundt i København. Amager Bakke - Danmarks største kunstige skibakke - ser snart dagens lys

Allerede næste år kan du komme til at køre slalom ned af en sort skipiste i Danmark - og hvis du har lyst til at gøre det i solskin og 25 grader, så er det sågar også muligt.

Danmarks største kunstige skibakke åbner nemlig i 2018 på toppen af Amager Ressource Center eller dét, der nok bedre er kendt som Amagerforbrændningen.

Og det bliver muligt at stå på ski året rundt - både sommer og vinter. Og skulle den rigtige sne finde vej til København, så kan bakken også bruges når det er 'rigtigt' vintervejr.

Det fortæller Patrick Gustavsson, der er direktør i fonden Amager Bakke, som TV 2 VEJRETs Andreas Nyholm har besøgt i dag.

Skibakken bliver 85 meter høj med 370 meter skipiste. To grønne, én blå og én sort bliver dét, som man kan suse ned af i løbet af 2018.

Vejret kommer dog til at spille en meget stor rolle på Amager Skibakke, og man forventer at måtte lukke skibakken omkring 70 dage om året på grund af for dårligt vejr. 

Det være sig både kraftig regn og hvis vindhastigheden kommer over kulingstyrke på 15 m/s. 

Ud over skibakken anlægges også verdens højeste kunstige klatrevæg.