Vejr

Voldsomt vejr: Vinterens første snestorm rammer Bornholm

Bornholm får i dag vinterens første snestorm - når 'Solskinsøen' rammes af en front med 10 cm sne og vindstød af stormstyrke

På Bornholm skal man forberede sig på, at blive ramt af vinterens første snestorm, når en front med sne og blæst i løbet af eftermiddagen skal passere hen over Østersøen.

Fronten er allerede på vej ind over landet fra vest med regn og blæst - men ved mødet med koldere luft, der fra syd strømmer op over den østlige del af landet, så vil regnen gå over i slud og tøsne jo længere fronten kommer mod øst.

Mens sneen på Midt- og Østsjælland falder som tøsne ved temperaturer lige omkring frysepunktet - så vil det være frostvejr, når snevejret lige over middagstid rammer Bornholm.

Fra omkring kl. 13 og fire-fem timer frem vil Bornholm således blive ramt af relativt kraftigt snefald, der kan give op til 10 cm sne.

Og med hård til stormende kuling med vindstød af stormstyrke fra syd, så vil der også hurtigt komme kraftig snefygning, der især kan komme til at genere på de øst-vestgående veje på Bornholm.

Overalt på Bornholm vil der dog være risiko for sneglatte veje fra kl. 13.

Grænsen for snestorm går ved 10 cm sne på seks timer og så skal der blæse en hård vind. Begge dele - især vinden - ser man ud til at skulle kunne opleve på Bornholm i løbet af onsdag eftermiddag.

Når fronten ved 18-tiden er passeret vil temperaturen stige - og fygningen vil høre op.

Bornholm er dog et af de steder i landet, der er vant til voldsomt vintervejr. En af de voldsomste snestorme i nyere tid i Danmark ramte Bornholm i julen 2010.

Bornholmerne er således også klar med sneplovene, når snestormen rammer 'Solskinsøen'.

I følge Vintertjenesten under Bornholms Regionskommune, så er man klar med sneplove, hvis det skulle blive nødvendigt.

- I den periode, hvor der er mulighed for sne, der har vi altid sneplove stående klar, fortæller Lene Kristensen, der er vagthavende ved Vintertjenesten til TV 2 Bornholm.