Isnende kulde og snebyger: Her står man op til 10 cm sne

Iskold luft med snebyger strømmer ned over Danmark fra nordøst - og nogle steder er man stået op til 10 cm sne

Definitioner af nedbørtyper: Sne, tøsne, slud, isslag, hagl og regn

Regn er dråber af flydende vand

Slud er en blanding af regn og sne - ikke at forveksle med tøsne.

Tøsne er sne, der pga. begyndende smeltning er våd. Tøsne er pr. definition dog sne.

Sne er sammensatte iskrystaller, der kan falde til jorden som større eller mindre fnug.

Isslag er underafkølet regn - flydende vand med en temperatur under 0° - der, ved kontakt med faste overfalder, omgående fryser til is.

Hagl er isklumper af varierende størrelse og kan dannes året rundt i kraftige bygeskyer

I går eftermiddags gik det navnlig ud over Djursland og Storebæltsområdet, da vintervejret slog til med kulde, sne og blæst, men i nattens løb er det andre steder at man har fået mest sne.

Både i Thy og Hanherred, i det østlige Nordjylland og på Fyn er snebygerne i de mørke timer kommet i en lind strøm fra Skagerrak og Kattegat. Se radaranimationen ovenfor, der løber fra kl. 21.00 onsdag aften til kl. 06.00 her til morgen.

Her er der navnlig fra det nordvestlige Jylland meldinger om, at man nogle steder er vågnet op til 10 cm sne, efter at der i går på Djursland faldt nær 15 cm sne, og flere andre steder centralt igennem landet fik man mellem 5 og 10 cm sne.

Snebygerne er dannet i den iskolde luft over de relativt lune farvande.

I hele landet er man stået op til frostvejr. I Karup i Midtjylland har man sågar været nede på -7,9 grader, og frosten vil holde Danmark i et jerngreb de kommende par døgn.

I løbet af dagen kan der komme flere snebyger - især i de allerede berørte områder, mens man mange andre steder vil få en flot men altså bidende kold januar-dag.

Meget kold luft strømmer ned Danmark fra nordøst