Vejr

Minut for minut: Sådan gik det, da stormen Urd ramte Danmark

Stormen Urd rammer Danmark nu. Få direkte opdateringer om stormen her. 

Vil du have det store overblik over vejret, kan du læse med her

TV 2 opdaterer løbende på trafiksituationen her

Send dine bedste stormfotos til os på 1234@tv2.dk

Denne liveblog om stormen lukker ned

Stormen Urd har sluppet sit tag i Danmark, og TV 2 lukker denne liveblog om stormen ned. Du kan fortsat holde dig opdateret om stormens eftervirkninger og få mange flere nyheder på tv2.dk.

Øresundsbroen åben for vindfølsomme køretøjer

På Øresundsbroen er der igen passage for vindfølsomme køretøjer. Derudover er hastighedsbegrænsningen på 70 km/t afblæst igen. Det oplyser Øresundsbrons Trafikcenter.

Øresundsbroen sætter hastigheden op

Vindfølsomme køretøjer frarådes stadig at køre over Øresundsbroen. Men for andre køretøjer er hastighedsgrænsen nu sat op fra 50 km/t til 70 km/t. Det oplyser Øresundsbrons Trafikcenter.

Stadig forsinkelser mellem Aalborg og Fredericia

Der er stadig længere rejsetid mellem Fredericia og Aalborg på op til en halv time. Det har varet det meste af dagen og skyldes eftervirkninger fra nattens storm. Det oplyser DSB.

Tankstation spærret af efter stormen

Store dele af tankanlægget på Circle K i Tilst ved Aarhus er spærret af. Årsagen er, at et reklameskilt i ca. 12 meters højde er i fare for at styrte ned, efter at stormen har haft fat i det. - Det er fordi, vi ikke tager nogen chancer, forklarer salgschef for tankstationen, Jan Pedersen, til TV 2. Der er en lift på vej for at fjerne skiltet, men ingen kender tidshorisonten.

Storebæltsbroen åben for vindfølsomme køretøjer

På Storebæltsbroen er der igen passage for vindfølsomme køretøjer. Det blæser dog stadig en del, advarer Vejdirektoratet.

Aflysninger og forsinkede tog et par timer endnu

Banedanmark kæmper fortsat med et genetablere kørestrømmen, efter en køreledning blev revet ned ved Borup på Midtsjælland under stormen. Derfor køres der med store forsinkelser og aflysninger på en del regionaltog. DSB regner med, at togene kører nogenlunde efter planen klokken 16 i stedet for 14, som først antaget. Det siger Tony Bispeskov, informationschef i DSB, til TV 2.

Væltet træ på Sydmotorvejen

Vejdirektoratet advarer om, at der er dele af et væltet træ på Sydmotorvejen fra Sakskøbing mod Rødby. Træet stikker ud i højre spor.

Bøn til borgerne: Bliv borte fra Jyllinge og Roskilde Havn

Politiet beder nysgerrige folk om at holde sig fra Jyllinge og Roskilde Havn, der er begge er ramt af store oversvømmelser efter stormen Urd. Det skriver Midt og Vestsjællands Politi på Twitter. 

Scandlines genoptager sejlplanen

Scandlines har klokken 13 genoptaget den ordinære sejlplan på Gedser-Rostock. Klokken 23.00 indlægges desuden en ekstra overfart fra begge havne. Det oplyser Scandlines' trafikinformation.

Tryg har modtaget omkring 300 henvendelser

Tryg Forsikring har modtaget omkring 300 henvendelser om skader efter stormen Urd i løbet af natten og morgenen. Det er 100 mere end i morges, og storem Urd minder om efterdønningerne af stormene Dagmar og Egon i januar 2015. Det skriver Trygs pressechef, Tanja Frederiksen, på Twitter.

Stormen tager dele af huse langs Vesterhavskysten

Flere steder langs Vesterhavskysten er dele af huse styrtet i havet, efter at stormen Urd har raset henover Danmark i aftes og i nat. Her er det sket for et hus oppe ved Gammel Skagen.

Boligejere bør tjekke huset efter storm

Som boligejer bør man tjekke sit hus for skader efter en storm som Urd. Tage, tagrender, nedløbsrør og skorstene kan have revet sig løs i de kraftige vindstød, og det er vigtigt at få udbedret skaderne så hurtigt som muligt. - Ellers risikerer man, at det bliver endnu værre, hvis der lurer endnu en storm lige om hjørnet, siger Dansk Byggeris direktør, Michael H. Nielsen. 

Hovedvejen på Anholt raseret af stormen

Stormen Urd har raseret hovedvejen på Kattegatøen Anholt og gjort vejen ufarbar. - Vores hovedfærdselsåre er skyllet i stykker to steder, siger formanden for Anholt Borgerforening, Liselotte Arentz Sørensen, til Ritzau. De er omkring 145 fastboende på Anholt.

Flere huse tæt på at styrte i havet

Bølgerne har de sidste stormfulde dage ædt sig tættere og tættere på flere huse i fiskerlejet Lild Strand i Nordjylland, og flere huse er nu faretruende tæt på at styrte i havet. To huse er i akut fare, mens dele af et er styrtet sammen, da bølgerne åd af grunden. Det skriver TV Midtvest.

Storm puster til gårdbrand: Bil begravet under mursten

I Ullerslev på Fyn har stormen urd pustet til en brand, som har fået fat i en bondegård. Branden er under kontrol, men har sammen med stormen forårsaget store skader både på bygningerne og grunden. Hverken dyr eller personer er kommet til skade. 

Pas på i skoven de næste dage

Skal man i skoven en af dagene, er det en god idé af færdes i skoven med lidt ekstra omtanke, advarer Naturstyrelsen. For selv om stormen Urd kun har væltet få træer, kan løse grene blæse ned, og delvist knækkede træer kan lige pludselig give op, fortæller skovrider Ole Livbjerg Klitgaard.

Stormen tog del af sommerhus

Ved Lild Strand i Nordjylland er en del af et sommerhus styrtet ned som følge af stormen.

Nedsat hastighed på broerne fra Sjælland

Det er frarådes stadig at køre med vindfølsomme køretøjer over Øresundsbroen, Storebæltsbroen og Farøbroen. Det oplyser Vejdirektoratet. Derudover betyder den kraftige vind, at der en hastighedsbegrænsning på 50 km/t på de to store broer.