Bliv indendøre: Stormen raser nu hen over Danmark

Med risiko for væltede træer og tagsten, der kan blæse af hustagene - så bliv indendøre mens stormen Urd passerer Danmark

Stormen 'Urd' er nu gået i land med fuld storm i middelvinden og voldsomme vindstød langt over grænsen for orkan.

'Urd' kulminerer først om nogle timer og bevæger sig fra Nord- og Vestjylland mod sydøst til stort set hele landet, som i aften- og nattetimerne kan blive ramt af de kraftige vindstød af orkanstyrke.

Det svarer til vindhastigheder pĂĄ næsten 120 km/t - der er sĂĄ voldsomme, at træer kan vælte, store grene kan knække, stilladser kan vælte omkuld og tagsten kan blæse ned.

Der er derfor al mulig god grund til at holde sig indendøre her i aften og i nat, hvor stormen 'Urd' kommer til at rase hen over store dele af landet.

Nordjyllands Politi skriver i en pressemeddelse, at man bør blive indendøre. Politikredsen fraråder al unødig færdsel i Nordjylland. Samme advarsel er Midt- og Vestjyllands Politi kommet med.

I Nordjylland har politiet fået flere meldinger om væltede træer, knuste ruder og skader på private husstande, oplyser Nordjyllands Politi, der altså derfor fraråder al unødig udkørsel, indtil stormen har lagt sig.

Desuden er vandet i Limfjorden begyndt at stige. Kort efter klokken 20 skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse, at vandstanden er 158 centimeter over daglig vande. 

Midt- og Vestjyllands Politis advarer om væltede træer, der har lagt sig over veje mange steder i kredsen. Desuden advares om løsrevne og flyvende genstande. Allerede før stormen for alvor ramte kunne politiet over hele landet melde om væltede træer, flagstænger og stilladser.

Først på aftenen er der målt vindstød på hele 37,6 m/s på Rømø - og med over 34 m/s næsten ligeså meget i Hirtshals i Nordvestjylland.

Det er disse voldsomme vindstød, der breder sig til resten af landet - der indtil i morgen tidlig kan se frem til en blæsende nat med vindstød mellem stormstyrke og orkanstyrke.

Stormen 'Urd' er den første storm, der rammer Danmark i ĂĄr. Senest en storm ramte landet var 'Helga' i december 2015.