Vejr

Iskold prognose: Vinteren bliver med både sne og kulde

En ny prognose for vinteren viser både sne og kulde til Danmark - og får prognosen ret, så kan vi få den koldeste vinter i seks år.

Frem med kælken, sneskovlen og den tykke vinterjakke. Den kommende vinter kan blive med både sne og kulde - hvis man skal tro den seneste sæsonprognose fra DMI.

Prognosen ser tre måneder frem - og dermed giver den et bud på vejret i de to første vintermåneder december og januar, der begge kan komme til at byde på sne og det koldeste vintervejr vi har oplevet i seks år.

December med mulighed for sne

Efter en lun november er der ifølge sæsonprognosen tegn på, at et højtryk i december kan opbygges nord for Danmark.

Det kan betyde, at grænsen mellem kold luft over Skandianvien og mildere luft over Sydvesteuropa for os kommer til at ligge lige hen over Danmark.

Det kan i Danmark give perioder med nedbør som sne i december måned, som vil byde på temperaturer, der i sæsonprognosen bliver betegnet som normale eller en del under det normale - med potentiale for betydeligt koldere vejr end normalt.

Kold januar

Januar følger efter med fortsat mulighed for koldt vintervejr.

Ifølge prognosen vil højtryk i januar placere sig, så de kommer til at blokere for den lune vestenvind - og kold luft vil strømme frem mod Danmark fra nord og nordøst.

"Lavtrykkene og den milde luft kan i længere perioder befinde sig langt vest for landet og sågar vest for De Britiske Øer," lyder det i prognosen fra DMI.

Januar kan blive kold. Temperaturen ser ligesom i december ud til at blive normal eller en del under den normale, og der er potentiale for betydeligt koldere vejr end normalt - hedder det i prognosen for januar måned.

Koldste vinter i seks år

Får prognosen ret, så kan vi se frem til den koldeste vinter i Danmark siden vi i både 2009/2010 og 2010/2011 blev ramt af to kolde vintre i træk.

Og skulle december blive snerig er der ligeledes mulighed for den første hvide jul siden 2010.