Vejr

Fortsat voldsomt vejr på Bornholm: Vindstød af stormstyrke og fem meter høje bølger

Op til fem meter høje bølger og vindstød af stormstyrke har ramt solskinsøen Bornholm - og det fortsætter en stor del af dagen.

Det er et voldsomt efterårsvejr man lige nu oplever på Bornholm - og det fortsætter en stor del af dagen.

Siden onsdag aften har man haft vindstød af stormstyrke på det nordlige Bornholm, hvor en kraftig nordøstenvind står ind på nordkysten - og sender op til fem meter høje bølger ind over Bornholm.

Store bølger slår ind over kysten ved Gudhjem den 5/10 2016

Foreløbigt har det højeste vindstød været 25,1 m/s, der er lige over grænsen for storm. Det blev målt ved Hammerodde på nordspidsen af Bornholm onsdag aften.

I dag kan der fortsat forekomme vindstød af stormstyrke på Bornholm, som sammen med kombinationen af forhøjet vandstand på 0,5 til 0,75 meter og bølger på op til fem meters højde giver Bornholm voldsomt vejr resten af dagen.

Det er især den nordlige del af Bornholm, som fortsat kan ventes voldsomt efterårsvejr frem til sidst på eftermiddagen, hvor vinden gradvist ventes at aftage - (se prognosen ovenfor).

Det blæsende vejr har betydet, at hurtigfærgen Leonora Christina, der sejler fra Rønne til Ystad er aflyst frem til og med torsdag - og i stedet indsættes færgen Povl Anker.