Vejr

Seneste prognoser: Her kan torden og nye skybrud ramme i dag

Der venter de sydøstlige egne en ny omgang regn- og tordenbyger i dagens løb med risiko for lokale skybrud.

En rigtig lummervarm eftermiddag kan ende med kraftige regn- og tordenbyger flere steder mod sydøst i landet, viser TV 2 VEJRETs seneste prognoser, og der er risiko for lokale skybrud.

Og inden eftermiddagsbygerne når frem, kan en omgang ‘morgenbyger’ fra Tyskland ramme Lolland og Falster, som det fremgår af radarbilledet her under.

Morgen- og formiddagsbygerne dør dog ud, inden den anden og kraftigere omgang når frem til i eftermiddag.

Det er især Lolland, Falster, Møn og dele af det sydlige og sydøstlige Sjælland samt Bornholm, som har den største risiko for at blive ramt af anden omgang af de kraftige byger, og det er fra omkring klokken 16 og frem til i nat.

I resten af landet kan der også komme byger, men de vil være mere spredte, og mange steder får man helt tørt vejr dagen igennem.

Varm og fugtig luft ‘vrides’ i bygeskyer

Solid varmluft strømmer op over os fra syd, og da luften samtidig er ekstraordinær fugtig, er der lagt op til en fornyet omgang kraftig bygeaktivitet ud på eftermiddagen og hen over aftenen.

Temperaturen topper mellem 25 og 30 grader i eftermiddag, og luftens dugpunkt, som er et mål for fugtigheden, kan overstige 20 grader, hvilket er usædvanligt højt efter danske forhold.

Varm og fugtig luft er to af vigtige ‘grundingredienser’ i kraftige byger, og sammen med vejrforholdene i 5-10 kilometers højde bliver den lummervarme luft suget til vejrs i kraftige bygeskyer af typen cumulonimbus.

I disse skyer vrides luften nærmest for vand på vej op, og da den er ekstraordinær fugtig, kan det blive til kraftige regnmængder, som kan forårsage lokale skybrud.