Vejr

Ramt af usædvanlig varme i nat: Pludselig var det 25 grader

Det blev en svedig nat i store dele af landet - ikke mindst på det nordlige Bornholm, hvor temperaturen pludselig steg til næsten 25 grader

Uvejr med lyn og torden eller usædvanligt varmt vejr i nat - der kan være flere grunde til det, hvis du knap har lukket et øje i de mørke timer.

For foruden tordenuvejret over de sydlige og østlige egne, så var natten nemlig også præget af meget høje temperaturer, der sikkert har gjort det at sove til et svært foretagende for mange danskere.

Ikke mindst på det nordlige Bornholm, hvor man oplevede noget ganske usædvanligt midt på natten.

Ved Hammer Odde på solskinsøens nordspids steg temperaturen omkring kl. 00.30 pludseligt adskillige grader - og en times tid senere viste termometeret hele 24,9 grader.

Altså tæt på kriteret for en sommerdag - og så midt om natten.

Årsagen var, at vinden ved Hammer Odde efter midnat drejede fra sydøst om i stik syd, og det førte i stedet luften frem til Hammeren fra land og ikke fra vand.

Her havde solen i dagens løb varmet de bornholmske klipper op, og da vinden gik i syd blev denne varme luft ført ind mod Hammeren samtidig med at generelt varmere luft blæste op over øen fra Mellemeuropa.

Herved nåede temperaturen så midt om natten meget usædvanligt næsten 25 grader.

En regulær tropenat blev det dog ikke til, for alle steder på Øerne faldt temperaturen en overgang til under 20 grader - godt hjulpet på vej på Sjælland, Lolland og Falster af masser af regn og torden.

Det højeste minimumstemperatur i nat blev målt i Sønderborg, hvor det aldrig blev køligere end 19,3 grader.