Vejr

Lummervarm eftermiddag forude: Her kan man få op til 30 grader

Efter en aften og nat med voldsom torden og uvejr i dele af landet strømmer tropevarm luft nu op over Danmark.

Det bliver en særdeles varm og fugtig eftermiddag, når termometrene i Østdanmark stedvis kan vise op til 30 grader i en lummervarm og ustabil luft.

Især bornholmerne har mulighed for at nå de tropevarme 30 grader, men på Sjælland, Lolland og Falster kan man også nærme sig temperaturniveauet, som er mere naturligt under sydligere himmelstrøg.

Det er dog ikke kun østdanskerne, som kan se frem til en særdeles varm omgang i eftermiddag.

I resten af landet  bliver det også varmt med et sted mellem 22 og 27 grader langt de fleste steder, og det bliver i kombination med en fugtig luft, som gør, at det kommer til at føles særdeles lummervarmt.

Dug på kølige overflader - og en ny omgang torden

Luftens dugpunktstemperatur, som er et mål for fugtigheden, kan nemlig stedvis overstige 20 grader i dag, og det betyder, at genstande med en temperatur på under 20 grader, fx kølige drinks, kan blive belagt med en stor omgang perlende dug.

Varmen og fugtigheden er dog en potent ‘cocktail' rent vejrmæssigt, for det er to af de vigtigste ingredienser til kraftige byger, så vi kan blive ramt af en ny omgang lyn og torden ud på eftermiddagen og aftenen - og det er igen de østlige egne, som har den største risiko for at blive ramt.