Vejr

Se billederne: Flere stod op til sne onsdag morgen

Da det lysnede udenfor her til morgen, kunne mange østdanskere konstatere, at det så meget mere vinterligt end forårsagtigt ud i haven og på gader og stræder.

Flere steder på Sjælland var der nemlig faldet sne hen over natten, og vi har her på TV 2 VEJRET modtaget billeder af sneen lige fra det nordvestlige Sjælland omkring Holbæk til den sydøstlige del omkring Stevns.

Sneen faldt i forbindelse med et lille lavtryk, som vandrede hen over Sjælland i løbet af natten, og lavtrykket var en del af det større lavtryksområde, som de sidste dage har givet os vinterlig nedbør.

Rundt om lavtrykket var der hvirvlet en front, og det var den som gav snefaldet hen over Sjælland. Fronten kan ses som det hvide bånd hele vejen omkring lavtrykket helt ovre fra Østersøen syd for Gotland hen over Sverige og ned over Kattegat til Jylland, Fyn og Sjælland.

En 'kold arm' gav sneen

Det var dog den sidste ‘arm’ af fronten, som man kan spore fra det sydlige Skåne og ned over Møn, Sydsjælland og Falster, der gav snefaldet, da den og lavtrykket bevægede sig vestpå.

I ‘armen’ var der nemlig den koldeste luft i hele landet hen over natten med temperaturer lige omkring frysepunktet, og således faldt nedbøren her som ren sne, mens man i resten af landet havde det en smule varmere og således for det meste fik iskold regn og slud.

Lavtrykket ligger fortsat over os, men det fyldes ganske langsomt op af tilstrømmende luft samtidig med, at det bliver varmere. Først på dagen er der således fortsat mulighed for vinterlig nedbør hist og her, men ud på dagen får vi primært regn - men også en smule sol.