Vejr

Ramt af kraftige byger: Her ligner det vinter til morgen

Mens de fleste af os kan stå op til en solrig morgen og formiddag, så har man i Nordvestjylland taget forskud på de kraftige byger, som vil ramme større dele af landet senere på dagen.

I den for årstiden meget kolde luftmasse, som er på vej ned over landet fra nord, er der i Nordvestjylland dannet en række byger her til morgen, som har sørget for både regn, hagl og muligvis kortvarige indslag af tøsne.

Både i Thy, Han Herred, på Mors og Salling har man oplevet de kraftige byger, som med masser af hagl har klædt landskabet i det der mest af alt minder om en vinterdragt.

Det sker på en morgen, hvor temperaturen kun ligger mellem frysepunktet og ca. 4 graders varme - og mange steder har der været let frost i nattens løb. Koldest var det på Djursland i nat med ned til -1,7 grader.

Bygene bevæger sig mod syd og der er flere byger i vente i dagens løb.

Her ventes kraftige byger i større dele af landet, og navnlig østyderne kunne se ud til at skulle opleve både regn, hagl, torden og tøsne inden dagen er omme. Se prognosen herunder.

Nedbørtyper

Regn er dråber af flydende vand

Slud er en blanding af regn og sne - ikke at forveksle med tøsne.

Tøsne er sne, der pga. begyndende smeltning er våd. Tøsne er pr. definition dog sne.

Sne er sammensatte iskrystaller, der kan falde til jorden som større eller mindre fnug.

Isslag er underafkølet regn - flydende vand med en temperatur under 0° - der, ved kontakt med faste overfalder, omgående fryser til is.

Hagl er isklumper af varierende størrelse og kan dannes året rundt i kraftige bygeskyer