Vejr

Fotoskole med tips og tricks: Blive bedre til at tage billeder af snevejr

Vintervejr er også lig med snevejr - i hvert tilfælde er det her vi har den bedste chance for sne.

I samarbejde med Nikon, der hver måned sammen med TV 2 VEJRET sætter et kamera på højkant i konkurrencen om Månedens Vejrbillede - og den verdensberømte fotograf Jim Reed, der har specialiseret sig i at tage billeder af ekstremt vejr - byder vi her på et gode tips og tricks fra netop Jim Reed, hvis du vil blive en bedre fotograf når det sner.

Ofte er er det bare et lille fint lag sne, der falder - men man kan også her i Danmark være heldig at fotografere voldsomt snevejr. Hver enkel snestorm har ifølge Jim Reed sine egne udforinger og særlige muligheder for motiv. Ofte er snestorme stort set lydløse, hvilket skaber en næsten meditativ oplevelse.

Tip 1) Skyd mens sneen faktisk falder (og ikke når den ligger på jorden dagen efter).

Tip 2) Skyd på 1/200 sekund eller hurtigere – for at indfange snefnug i luften. Så kan du fastholde stormens dramatik i billedet.

Tip 3) Placer mindst én person i billedet for at give snebilledet rumfornemmelse.

Tip 4) Skyd om natten. Medtag kunstige lyskilder for at tilføje stemning til billedet.

Tip 5) Vil du fotografere sne i dagslys, så øg målerens anbefaling med op til 1 lukkertrin. I vores øjne er sne hvidt, fordi iskrystaller er store nok til at sprede lys i alle bølgelængder. Når alle bølgelængder kombineres, er slutresultatet hvidt lys. Lysmålere har en tendens til at underbelyse snebilleder, og sneen kommer derfor til at fremstå grå. Det bedste er, hvis sneen ser så naturlig, hvid og ren ud som muligt.