Så du det? Kæmpe lysglimt oplyste aftenhimlen

Videoen ovenfor viser det kraftige lysglimt som det så ud fra webkameraet ved Sydhavnens windsurferklub i går aftes

For dem der var ude i går aftes, fik mange en oplevelse de sent vil glemme. Lidt over 22 blev himlen nemlig kortvarigt oplyst af et skarpt lysglimt, hvorefter en tynd 'stribe' af lys blev hængende på himlen et øjeblik.

Dernæst kunne flere berette om en svag buldren som torden i det fjerne, inden sporene - både de visuelle og hørbare - var slettet fra himlen igen.

Måden hvorpå lysglimtet pludselig opstod, og den efterfølgende 'hale' tyder på at der er tale om en meteor der er brændt op i atmosfæren. Til gengæld er det relativt usædvanligt også at kunne høre eksplosionen, og derfor kan det tyde på at eksplosionen er sket i så lav højde at noget af meteoren har overlevet til jorden - som en meteorit.

Når den brændende meteor lyser det dobbelte af fuldmånen taler man om en 'bolide' - og sågar om en 'superbolide' hvis lyset er kraftigere end Solens.

Tilbage i februar 2013, eksploderede netop en sådan 'superbolide' over Chelyabinsk i Rusland hvilket sårede adskillige mennesker og oplyste den russiske vinterhimmel langt mere end Solen.

TV 2 VEJRET følger sagen..