Vejr

Orkanlavtryk strejfer Danmark: Regn og vindstød af stormstyrke

Et orkanlavtryk, som har direkte kurs mod Norge, strejfer i løbet af i dag Danmark med regn og vindstød op til stormstyrke.

Lavtrykket ligger fredag morgen nær Færøerne og herfra bevæger det sig i løbet af dagen videre op langs Norges Vestkyst - og syd for lavtrykket vil det blæse med op til orkan i middelvinden hen over det nordlige Skotland, Shetlandsøerne og ind mod den norske Norske Vestkyst.

Orkanlavtrykket, som nordmændene har døbt 'Tor' strejfer Danmark, når det først sender sin varmfront med regn ind over landet - og i forbindelse med at den tilhørende koldfront passerer vil vindstødene kunne nå stormstyrke.

I morgen og formiddagstimerne kommer der regn hen over en stor del af landet, mens vinden vil friske op fra sydvest og nå kulingstyrke langs Jyllands Vestkyst - og fra sidst på formiddagen vil der være risiko for vindstød af stormstyrke.

I løbet af eftermiddagen kan der i hele den vestlige del af Jylland forekomme vindstød af stormstyrke, mens orkanlavtrykket bevæger sig frem mod Norge - og den tilhørende koldfront ruller ind gennem Nordsøen.

I Nordvestjylland, hvor det bliver mest blæsende kan vindstødene kortvarigt nå stærk storm - og i løbet af dagen passerer det kraftige vindfelt hen over landet, men meget tyder på, at det kun stedvis langs kysterne i den østlige del af landet bliver til vindstød af stormstyrke.

På Bornholm vil man fra sidst på eftermiddagen og kunne få vindstød af stormstyrke. Imens ventes vinden at aftage i resten af landet.

Inden koldfronten passerer vil usædvanlig lun luft fra sydvest blæse frem mod Danmark, og det kan i løbet af dagen stedvis sende temperaturen op mellem 8 og 10 graders varme.