Vejr

Vinterens første sne er faldet

Lørdag eftermiddag faldt vinterens første sne - og det første sted det skete, var i Nordsjælland, hvor man nær Allerød for første gang kunne se sneen lægge sig på jorden..

I Nordsjælland gik nedbøren i løbet eftermiddag gradvist fra regn over i slud - inden den begyndte at falde som sne og ved 14.45-tiden lagde den sig for første gang i denne vinter.

Vinterens første sne kommer i forbindelse med et lavtryk, der passerer syd om Danmark - og sender kold luft ned over os fra nordøst, mens et nedbørområde svinger op over landet sydfra.

Snevejret i Nordsjælland breder sig hurtigt til store dele af Sjælland, som kan forvente sne hele aftenen, natten og en stor del af søndagen - og med udsigt til blæsende vejr, så er der risiko for at det kan udvikle sig til en regulær snestorm hen over Sjælland.

Vinterens første sne falder i år relativt sent. I de seneste 20 år er den første sne 17 gange faldet før eller på den 21. november. Det seneste vi har fået den første sne siden 1995 var i år 2000, hvor vi skulle helt frem til den 24. december før den første sne faldt. 

T2Toolbox embed