Vejr

Stormen 'Freja' ramte Danmark med vindstød af orkanstyrke

Stormen 'Freja' ramte lørdag aften Danmark med op til storm i middelvinden og vindstød af orkanstyrke.

Det var i Nord- og Nordvestjylland at det blev mest blæsende med regulær storm - og det er første gang siden stormen 'Egon' ramte landet i januar, at vi har målt storm i middelvinden over Danmark.

Mest har det blæst i Hanstholm og Hirthals i Thy og Vendsyssel, hvor man nåede middelvindhastigheder over de stormgivende 24,5 m/s. I Hanstholm måltes sågar 27,3 m/s. Også i Hals på den jyske østkyst havde man fuld storm.

Det var i Hanstholm at stormens kraftigste vindstød blev målt til 34,5 m/s (124 km/t) hvilket er orkanstyrke. Vindstød af orkanstyrke blev også registreret i Thyborøn, Hirtshals, Skagen og ved Hals på den jyske østkyst. 

Flere andre steder - fortrinsvis i Jylland men også enkelte steder på Øerne - har man i nattens løb haft vindstød af stormstyrke, mens 'Freja' er ved at passere forbi.

Stormen 'Freja' skyldes et mindre men intenst lavtryk, der i aftentimerne passerede lige nord om Danmark. Det blæsende vejr kulminerede i Nordvestjylland sidst på aftenen og først på natten, mens det først for alvor slipper bornholmerne i løbet af morgentimerne som det sidste sted i landet.

Freja er det sjette navngivne stormvejr over Danmark. Ind til videre er vi blevet ramt af Allan d. 28. oktober 2013, Bodil 5.-6. december 2013, Carl 14. marts 2014, Dagmar og Egon d. 9.-10. januar 2015 og nu Freja.

På tidslinjen herunder kan du læse mere om de storme, som har ramt Danmark i de seneste år samt de voldsomste og mest berømte af slagsen igennem tiden.

T2Toolbox embed

TV 2 VEJRET's Stormbarometer

Vi følger løbende risikoen for storm over Danmark.

Stormbarometeret sættes løbende og viser, hvor stor en risiko, der er for at middelvinden når over stormstyrke (24,5 m/s) - et eller andet sted i landet.

Gå til Stormbarometeret