Vinteren holdt sit indtog i Østeuropa

Kong Vinter marcherede mandag tidligt ind i store dele af Østeuropa, hvor man flere steder fik et relativt kraftigt snevejr. Det var et lavtryk, so

Kong Vinter marcherede mandag tidligt ind i store dele af Østeuropa, hvor man flere steder fik et relativt kraftigt snevejr.

Det var et lavtryk, som fra Balkan bevægede sig op over Østeuropa, og i øvrigt tirsdag ramte den syd- og østlige del af Danmark, der gav nedbøren. Foran nedbørområdet blæste tør luft fra Ukraine og Hviderusland frem fra øst - og det fik nedbøren til mange steder at gå over i sne.

Både i Rumænien, Slovakiet og i Polen fik man vintervejr, som især ramte Karapaterne - men også i 'lavlandet' fik man sne. Blandt andet faldt der i Krakow i det sydlige Polen mandag sne ved temperaturer lige omkring frysepunktet.

Billederne øverst på siden er fra området omkring Zakopane i det sydligste Polen. Zakopane ligger i 750 meters højde. Billederne her nedenfor, der viser, at der stedvis faldt store mængder sne er fra Lacu Rosu i Rumænien, der ligger i 950 meters højde.

Vinterfrembruddet kom få dage efter Moskva torsdag havde fået vinterens første sne. Og i det kommende døgn kan der flere steder i det centrale Tyskland også falde sne.