Vejr

Rim i græsset: Koldeste morgen i fem måneder

Flere steder i landet stod man søndag morgen op til både rim i græsset og is på bilruderne - på det der er den koldeste morgen siden starten af maj måned.

Selv om der var rim i græsset og bilruderne var dækket med is efter en kold nat og morgen, så blev der helt officielt ikke målt frost i to meters højde. Og nattefrosten var udelukkende et anliggende for græsstrå og bilruder.

Den kolde morgen kom de steder i landet, hvor det var klaret op, og varmen uhindret kunne strømme ud i verdensrummet. Kombineret med rolige vindforhold og relativ tør Baltisk og Skandinavisk luft, så faldt temperaturen hurtigt.

Det var især tilfældet i Nordøstjylland og i Nordsjælland, hvor der berettes om rim i græsset og is på bilruderne søndag morgen. Eneste sted, der officielt kan bekræfte det er DMI's målestation ved Sjælsmark, der havde 0 grader i græshøjde.

Ellers blev morgenens laveste temperatur målt i Tirstrup på Djursland, hvor termometeret i to meters højde helt officielt viste 0,3 grader. Og dermed havde man dér landets laveste temperatur på den koldeste morgen i mere end 5 måneder.

Vi skal helt tilbage til den 9. maj - eller 155 dage - for at finde en koldere morgen. Seneste nattefrost skal vi dog lede lidt længere efter. Den havde vi den 3. maj, da der blev målt -4,2 grader.