Vejr

Vinteren nærmer sig: Første sne i Reykjavik

Selv om vi lige nu oplever det flotteste efterårsvejr man kan forestille sig, så kommer vinteren stille og roligt snigende.

Det fik man at mærke i Reykjavik på Island, da man lørdag morgen stod op til lidt sne, der var vinterens første i den islandske hovedstad.

 Snevejret kom i løbet af natten, hvor temperaturen var faldet til nær frysepunktet - og da nogle passerede faldt nedbøren som sne.

Reykjavik ligger på lune sydvestlige del af Island, hvor vinteren kommer sidst. Inde midt på Island ligger der flere steder sne - også uden for de store Jøkull-områder.

Snevejret kom efter et lavtryk natten til fredag passerede Island og herfra bevægede sig over Norskehavet til Norge. Derved strømmede koldere luft ned over Island, og da et nyt lavtryk natten til lørdag passerede hen over Island, var det så koldt, at nedbøren faldt som sne. 

I Danmark skal vi vente lidt endnu - på den første sne. Den tidligste i de seneste omkring 100 år er registreret den 14. oktober i 1952. Normalt skal vi dog hen i november måned - og sidste år måtte vi vente helt til den 11. december på, at vinterens første sne faldt.