'Kongevejr' i weekenden: Masser af sol og op til 18 grader

TV 2 VEJRETs Andreas Nyholm har mere om weekendvejret i Danmark - og i nogle af de europæiske hovedstæder Vi kommer til at kigge langt efter de reg

TV 2 VEJRETs Andreas Nyholm har mere om weekendvejret i Danmark - og i nogle af de europæiske hovedstæder

Vi kommer til at kigge langt efter de regntunge skyer i weekenden, som bliver præget af et gedigent højtryk, der rykker ind over Danmark.

Efter eftermiddagens og aftenens koldfront med regn, så får vi en fredag, der især i Jylland vil byde på byger, men når vi står op lørdag, så er det tørvejr i hele landet - tørvejr, som fortsætter de næste mange dage frem.

Således er der stillet ikke bare en weekend, men adskillige dage i udsigt, hvor vi får tørt og solbeskinnet septembervejr.

Især søndag ser særdeles solrig ud, men der kan alle morgener stedvis forekomme dis eller tåge, som først vil fordufte op ad formiddagen.

Søndag kan temperaturen nå helt op omkring 18 grader dér, hvor det bliver varmest, mens man mange steder i de følgende dage får 15-16 grader som det generelle niveau.

Med det tørre og klare vejr og de længere nætter følger også lave nattemperaturer, der lokalt kan komme ned på blot 2-3 graders varme i de indre dele af landet - eksempelvis natten til mandag, hvor vi måske kan få lidt rim i græsset. De fleste steder bliver det dog - i første omgang - knap så køligt.

Femdøgnsskema fra TV 2 VEJRET den 24/9 2015
Femdøgnsskema fra TV 2 VEJRET den 24/9 2015 Foto: TV 2 VEJRET