Vejr

August blev den varmeste nogensinde målt på kloden

August slog ny varmerekord får Jorden som helhed, oplyser det amerikanske NOAA, der aldrig tidligere har målt en så høj temperatur på kloden i årets ottende måned.

Mere præcist lå temperaturen i august 0,88 grader over gennemsnittet for det 20. århundrede - og selvom det måske ikke lyder af meget, så har det ikke været varmere i de 135 år, hvor NOAA har overvåget verdens temperaturer.

Den gamle rekord var blot ét år gammel - men august 2015 slår august 2014 med 0,09 grader på verdensplan.

August gør samtidig både sommeren (juni-august) og året som helhed indtil videre (januar-august) til den varmeste periode nogensinde målt.

I Tyskland, hvor ovenstående billeder fra en hedebølge i begyndelsen af august er fra, oplevede man det næstvarmeste august nogensinde. 

Også i Argentina nåede man flere steder op omkring 40 grader, selvom august er den sidste vintermåned på den sydlige halvkugle.

I Danmark fik vi den varmeste august i seks år.

Generelt var det varmere end normalt i Europa, Afrika, Sydamerika og Australien, mens det centrale og vestlige Rusland samt dele af Nordamerika oplevede lidt køligere august-vejr end vanligt.

Årsagen til den rekordvarme august skal sandsynligvis findes i den generelle globale opvarmning i kombination med fænomenet El Niño, som lige nu er i gang i Stillehavet og ventes at fortsætte hen over vinteren.