Vejr

'Erika' kan ramme USA som en hurricane

Årets femte tropiske storm, 'Erika' - ligger lige nu langt ude over Atlanterhavet, men har kurs direkte mod USA, som kan blive ramt på mandag.

Den tropiske storm følger i kølvandet på årets hidtil voldsomste hurricane, 'Danny', der nu er gået i opløsning.

'Erika' ventes i de kommende døgn, at bevæge sig fra Atlanterhavet og frem mod Leeward Islands - og herfra mod Puerto Rico, som den ventes at passere lige nord om i løbet af fredagen.

Den tropiske storm tager en forventet bane videre mod nordvest til Bahamas, som bliver ramt lørdag og søndag - og her ventes 'Erika' for alvor at udvikle sig yderligere hen over det op til 30 grader varme havvand.

Tropiske storme og orkaner får deres energi fra det varme havvand - og dannes først ved havtemperaturer på omkring 26-27 grader. Op til 30 grader varmt vand mellem Bahamas og Florida kan således få 'Erika' til at udvikle sig yderligere til en kategori-1 hurricane, mens den mandag bevæger sig frem mod det sydøstlige Florida.

Sker det, så er det første gang i år USA rammes af en hurricane. Indtil videre har kun Danny udviklet sig til en regulær hurricane, mens Bill næsten upåagtet ramte Texas som en tropisk storm og det samme gjorde den tropiske storm 'Ana', da den i maj ramte South Carolina.