Vildt 'hattrick': Nordlys, stjerneskud og lysende natskyer på én gang

16x9
På billedet ses fjernest i horisonten de lysende natskyer og dernæst nodlyset i grønlige nuancer. 'Hattricket' fuldendes med et stjerneskud fra meteorsværmen Perseiderne i midten af billedet. Foto: Göran Stand

Efter nattens meteorsværm med tusindvis af stjerneskud - ikke blot i Danmark men i det meste af verden - så er der blevet taget et hav af fantastiske

Efter nattens meteorsværm med tusindvis af stjerneskud - ikke blot i Danmark men i det meste af verden - så er der blevet taget et hav af fantastiske billeder, også fra Danmark.

Men det måske mest spektakulære skal vi til Sverige for at finde, hvor den professionelle astro-fotograf, Gören Strand, i aftes begik et pletskud ud over det sædvanlige.

Med sit top-tunede Nikon-kamera lykkedes det Göran Strand at få hele tre astronomiske fænomener med i ét og samme billede - nemlig nordlys, lysende natskyer og et stjerneskud til at fuldende hattricket. 

Gören Strand er en efterhånden verdenskendt astrofotograf med base i Östersund i det centrale Sverige, ca. 200 km øst for den norske by Trondheim og 470 km nord for Stockholm.

Flere gange har hans billeder været 'picture of the day' hos amerikanske NASA og i 2013 blev han udnævnt til årets astrofotograf i Sverige.