Vejr

Prognoser fortsætter varmere kurs: 25 grader i næste uge

Øverst: TV 2 VEJRETs meteorolog Danny Høgsholt giver dig detaljerne om det mere stabile og varmere vejr i næste uge

Hvis man er en af dem, som nærmest har opgivet håbet om mere sommervejr i år, så kan man få sig en særdeles glædelig overraskelse i næste uge.

For selvom der hverken er tale om totalt skyfrit vejr eller en længerevarende hedebølge, så holder prognoserne fast i, at vi skal have betydeligt mere stabilt og varmere vejr over Danmark om en lille uges tid.

Årsagen er et højtryk, som i løbet af weekenden opbygges over Mellem- og Østeuropa. Herved stabiliseres vejret,  og når det 'slår pjalterne sammen' med endnu et højtryk over Nordskandinavien i begyndelsen af næste uge, så begynder varmere luft at strømme frem til Danmark fra syd og sydøst.

(artiklen fortsætter under billedet)

Højtrykkene hører dog ikke blandt verdens mest 'bastante', og det pæne vejr kommer hurtigt under pres vestfra med risiko for regn- og tordenbyger allerede tirsdag.

Ikke desto mindre, så vil trykket forblive højt øst for Danmark, og det vil med vinden i syd sandsynligvis fortsat give os relativt lunt vejr det meste af ugen - uagtet at det kan gå hen at blive mere ustadigt.

Ifølge TV 2 VEJRETs prognoser er der 50% chance for, at maximumtemperaturerne over Danmark som helhed kommer over 25 grader nogle af dagene i næste uge. Der er 45% chance for temperaturer mellem 20 og 25 grader og kun 5% risiko for, at prognosen slår fejl og det kølige vejr med under 20 grader holder ved.

Sommerdage i 2015

  1. juni (26,0 grader)
  2. juli (26,4 grader)
  3. juli (28,3 grader)
  4. juli (28,9 grader)
  5. juli (30,2 grader)
  6. juli (31,9 grader)
  7. juli (25,2 grader)
  8. juli (25,6 grader)
  9. august (26,8 grader)
  10. august (31,1 grader)
  11. august (29,2 grader)
  12. august (31,5 grader)
  13. august (26,1 grader)
  14. august (28,4 grader)
  15. august (25,6 grader)
  16. august (26,9 grader)
  17. august (25,6 grader)
  18. august (26,1 grader)
  19. august (25,2 grader)
  20. august (26,5 grader)
  21. august (27,6 grader)
  22. august (26,3 grader)
  23. august (26,6 grader)
  24. august (25,2 grader)

Temperatur i parentes er landets højeste den pågældende dag.

Hedebølge og varmebølge - definitioner

En hedebølge indtræffer når gennemsnittet af de højeste temperaturer hen over tre sammenhængende dage overstiger 28 grader.

Hedebølgen bliver ikke afbrudt, hvis der skulle være en enkelt dag med under 28 grader, når blot middeltemperaturen holder sig over de 28 grader.

En varmebølge er defineret på samme måde som hedebølgen, blot skal middeltemperaturen her overstige 25 grader.