Vejr

Nye prognoser: Sommeren er på vej tilbage

Det kan næsten heller ikke blive ved - med det det ustadige og kølige sommervejr. Og nu kan man i prognoserne mere end blot ane, at sommeren kan være på vej tilbage til Danmark.

Det der i nogen tid har været en tendens - og som vi her på vejret.tv2.dk også skrev om tidligere på ugen - at sommervejret kunne vende tilbage - ser nu ud til at være mere og mere sikkert.

Prognoserne er stort set enige om, at vejret stabiliseres betydeligt, når vi lige er kommet ind i august måned - og så vil varmere luft samtidig strømme frem mod Danmark fra sydøst.

Den kombination giver os sommervejret tilbage - og skal vi tro prognoserne, så vil vi allerede fra lørdag - der er den 1. august - kunne få nær 20 grader. Søndag følger efter med op til 23 grader - og så kommer varmen for alvor. Mandag, tirsdag og onsdag ser ifølge prognoserne ud til at skulle blive solrige med vind fra sydøst og temperaturer mellem 23 og 27 grader.

I animationen ovenfor kan man se vejrudviklingen fra søndag til tirsdag - hvor et højtryk over Skandinavien vil sørge for det varme og solrige vejr.

Således ser den sidste uges tid i skolernes sommerferie ud til at blive med sommervejr.

Prognoserne er endnu usikre - men de forskellige prognosemodeller er stort set enige om vejrudviklingen - og alle modeller er enige om, at vejret i det mindste stabiliseres betragteligt i den første uge af august.