Ekstrem varme: Regulær hedebølge rammer Danmark

** Bemærk at denne artikel er fra den 28. juni 2015. Den er den 12.

** Bemærk at denne artikel er fra den 28. juni 2015. Den er den 12. juli blevet delt mange gange på de sociale medier, men er altså ikke længere aktuel **

Sommeren er på vej - og ikke blot med ganske almindelig sommervarme. Det bliver så varmt, at der er udsigt til, at Danmark rammes af en regulær hedebølge.

Det varer lige et par dage endnu, inden meget varm luft fra Spanien finder vej til Danmark - men nĂĄr vi kommer frem til onsdag, sĂĄ vil termometeret vise 25 grader, og fredag ventes de 30 grader at blive rundet - og i weekenden kan det blive endnu varmere.

Hør og se i videoen ovenfor TV 2 VEJRET's Peter Tanev fortælle om, hvor varmt det bliver - og hvad vi kan se frem til i de kommende dage.

I første omgang vil en regulær varmebølge ramme stort set hele landet - og den ser ud til at ville vare i fem dage. For at vi kan kalde det for en varmebølge, så skal dagens højeste temperatur nå 25 grader i gennemsnit over tre dage. Det ser ud til at ske fra onsdag til søndag.

Ikke nok med det, så ventes temperaturen fra fredag til søndag at nå over de 28 grader i gennemsnit over tre dage, som skal til før vi kan kalde det for en hedebølge.

I weekenden ventes op til 32 graders varme - og TV 2 VEJRET's mest 'optimistiske' prognoser har endda ekstreme 35 grader på søndag, der dog stadig er et lille stykke fra de 36,4 grader, der er dansk varmerekord.

Selv om vi i en kold juni har hungret efter varmen, så kan det sommervejr vi ser ud til at få nu måske endda være for meget af det gode.

Sommervarmen kan nå helt ekstreme højder i næste uge, hvor der er udsigt til en regulær hedebølge...

Posted by TV 2 Vejret on Sunday, June 28, 2015