Vejr

Se videoen: Danske stormchasere i vildt tordenvejr

De to danske stormchasere TV 2 VEJRET's Danny Høgsholt og Kai-Asle Sønstabø ramte igen i nat dansk tid rigtigt, da de i det vestlige Texas blev mødt af et gigantisk tordenvejr.

Se i videoen ovenfor Danny Høgsholt berette om tordenuvejret, der på behørig afstand blinker som i et gigantisk lysshow.

"Dagen begyndte med at vi kørte sydfra fra Lubbock til nær byen Grandfalls, hvor vi stødte ind i en high-based supercelle med en masse flotte CG’er (lyn fra sky til jord, Red). Temperaturen lå omkring 32 grader og dugpunktet på ca. 16 grader," beretter Danny Høgsholt fra Texas.

"Uvejret udviklede voldsomme hagl på ca. 5 cm i diameter, enkelte relativt svage og kortlivede tornadoer og skybrudagtig regn, der gav stedvise oversvømmelser. Flere celler gik til aften sammen i et forrygende tordenuvejr," fortsætter Danny.

Videoen ovenfor er optaget lidt over kl. 21.00 ca. 15 km vest for Odessa på Interstate 20.

Du kan i aften og i nat igen følge de to danske stormchasere i USA her på vejret.tv2.dk via en livestream fra deres bil. Ifølge Danny Høgsholt er det igen i Texas det voldsomme vejr skal findes.

Foto og redigering: Kai-Asle Sønstabø