Vejr

Danske stormchasere så supercelle og tornado i USA

De to danske stormchasere TV 2 VEJRET's egen Danny Høgsholt og Kai-Asle Sønstabø var lørdag på en lang jagt gennem tre amerikanske stater - hvor de så en enorm supercelle, tornadoer og masser af lyn.

Indslaget ovenfor samler lørdagens stormchase i ét. Først så de to chasere en celle ved Wellington, TX, som blev tornado-warned allerede til middag lokal tid. Det er meget  tidligt ift. normalt, hvor det meste sker sidst på eftermiddagen.

Cellen blev ikke til mere, og Danny Høgsholt og Kai-Asle Sønsbaø drog videre sydpå, hvor én af dagens ’dominent supercells’ udvikledes. Først blev byen Elmer ramt af supercelle/tornado og herefter Tipton. Kl. 17.57 kom tornadoen til syne kortvarigt, da den ellers var gemt i regnen.

Folk flygtede ud af byen og tornado-sirenerne hylede. Vi ved endnu ikke hvilken rating tornadoen får, men forlydender går på EF3 eller EF4. Den var på et tidspunkt langt større end vi så på billedet.

Da vi ’flygtede’ østover slog enorme CG’er ned omkring os – et flot syn. Nær Norman/Newcastle i OK så vi senere på vores billeder dét, der formentlig er en tornado ganske tæt foran os. Vores meteorolog-ven fra NWS i Norman bekræfter, at der KAN være tale om en tornado, der er tæt på at nå jorden.