Vejr

Seneste prognose: Her har man de bedste chancer for at se solformørkelsen

prognose

Fredag vil man i Danmark kunne se en delvis solformørkelse, hvor op til 86 % af solskiven vil være dækket af Månen - hvis ellers vejret tillader det.

Solformørkelsen begynder kl. ca. 09.37 mod sydvest – og samme tidspunkt på Færøerne. Den topper på Færøerne (Torshavn) kl. 10.42 og i Danmark ca. kl. 10.48 plus/minus et par minutter.

Solformørkelsen bliver den mest udtalte i Danmark siden 1954 - og på Færøerne vil solformørkelsen være total i mere end to minutter. Der kan således vente en kæmpe oplevelse i Danmark og på Færøerne.

Her på TV 2 VEJRET følger vi løbende vejret frem til fredag formiddag, så du kan holde dig orienteret om, hvor gode chancer du har for at se denne astronomiske begivenhed - hvad enten du er en af de mange der rejser til Færøerne eller ser formørkelsen herhjemme i Danmark.

DANMARK

Ifølge de seneste prognoser vil et lille lavtryk fredag nærme sig Danmark fra nordvest, og det tilhørende frontsystem med mange skyer og lidt regn bevæger sig ind over landet.

Således vil der fredag efter alt at dømme være en hel del skyer over landet, som de fleste steder vil forpurre synet til solformørkelsen, men især mod syd og øst er der en tendens til, at skyerne er knap så tykke, så solformørkelsen muligvis kan skimtes. Tågeskyer driller dog til morgen over Sjælland, Lolland og Falster, men de kan nå at gå i opløsning til, når solformørkelsen kulminerer kl. 10.48.

På baggrund af de aktuelle prognoser vurderer vi chancerne for at se en stor del af formørkelsen til at være følgende:

  • Nordlige halvdel af Jylland: 25%
  • Vestlige Jylland: 15%
  • Sydlige halvdel af Jylland: 50%
  • Fyn: 50%
  • Nordlige halvdel af Sjælland 20%
  • Sydlige halvdel af Sjælland samt Lolland/Falster: 50%
  • Bornholm: 50%