Vejr

Overblik: Sådan fortsætter stormen 'Dagmar' over Danmark

Danmark er i dag blevet ramt af et kraftigt blæsevejr med op til storm i middelvinden og vindstød af orkanstyrke, mens et stormlavtryk i dagens løb passerer lige nord om Danmark.

Vi giver herunder det store overblik over, hvorledes stormen 'Dagmar' fortsætter sin færd hen over Dannmark i dag - og ovenfor kan du se en animation af de forventede middelvinde resten af dagen.

Det blæsende vejr kommer i forbindelse med et stormlavtryk, som passerer nord om Danmark, og en tilhørende front med kraftige tordnebyger gav vindstød af orkanstyrke.

Efter fronten er vinden tiltaget - og især i Nordvestjylland er der fortsat risiko for, at middelvinden kan nå stormstyrke (24,5 m/s).

FREDAG KL. 14

Lavtrykket bevæger sig nu lige nord om Danmark og det kraftige vindfelt med op til storm i middelvinden og vindstød nær orkanstyrke rammer Nordvestjylland, hvor det blæsende vejr i disse timer kulminerer.

FREDAG KL. 16

Stadig stedvis risiko for storm i Nordvestjylland med vindstød af orkanstyrke ellers aftager vinden dér gradvist til stormende kuling.

I resten af landet tiltager vinden til hård - stedvis stormende kuling med vindstød af stormstyrke. I Vendsyssel, der ligger tæt på lavtrykkets center vil der være rolige vindforhold.

FREDAG KL. 18

Det blæsende vejr med stormende kuling og vindstød af stormstyrke kulminerer nu hen over den østlige del af landet - og det kan give restriktioner på både Storebæltsbroen og Øresundsbroen.

FREDAG KL. 20

Nu er det Bornholm, der har det mest blæsende med stormende kuling med vindstød af stormstyrke, mens vinden i resten af landet er ved at være aftaget.

Inden for få timer er Stormen Dagmar forbi - og vinden er aftaget i hele landet. En ny storm venter dog inden for mindre end et døgn at ramme Danmark igen. Den har fået navnet 'Egon'.