Vejr

'Dagmar' på vej: Kraftigt blæsevejr rammer Danmark i dag

Rigtig mange steder får vi en fredag med vindstød af stormstyrke og langs Den Jyske Vestkyst man en overgang måske få fuld storm med vindstød tæt på orkanstyrke, når 'Dagmar' i dag bevæger sig ind over landet.

'Dagmar' kulminerede i nat lige nord for Skotland, hvor man i Stornoway - den største by på Hebriderne vest for det skotske fastland - har haft fuld orkan med endnu kraftigere vindstød helt op til 50,4 m/s. Orkan begynder ved 32,5 m/s.

Lavtrykket, som i Danmark altså har fået navnet 'Dagmar', svækkes på sin vej hen over Nordsøen og lige nord om Danmark men vil dog fortsat være så kraftigt, at vi også her i landet får en rigtig blæsende fredag.

I det meste af landet får vi hård vind til stormende kuling med vindstød af stormstyrke i eftermiddag, men navnlig langs Den Jyske Vestkyst kan vi en overgang måske få regulær storm - mere end 24,5 m/s i middelvinden - med vindstød af orkanstyrke.

'Dagmar' bliver altså ingen 'fuldblodsstorm' på linje med Allan og Bodil fra forrige år, men alligevel vil det kunne blæse nok til, at havetrampoliner vil blæse rundt, træer kan vælte og tagsten blæse af huse.

Blæsevejret kulminerer ved Vestkysten først på eftermiddagen og i de østlige egne sidst på eftermiddagen og i aften.