Vejr

148 mm regn væltede ned over Vendsyssel på 48 timer

Regnvejret onsdag og torsdag over den nordlige del af Jylland var så massivt, at man på blot to døgn fik dobbelt så megen nedbør, som vi normalt får i Danmark på hele oktober måned.

Det var ved nedbørstationen i Lendum i det indre Vendsyssel at man officielt fik allermest nedbør, oplyser dmi.dk Hele 148,1 mm regn røg her i nedbørmåleren på 48 timer.

Det er så godt som det dobbelte af den mængde nedbør vi får i Danmark som gennemsnit i oktober måned (76 mm).

Alene fra onsdag morgen kl. 08.00 til torsdag morgen kl. 08.00 faldt der i Lendum 104,4 mm regn - og det satte nye standarder for, hvor meget det kan regne på ét døgn i Danmark i oktober måned.

Den gamle rekord stammede fra den 10. oktober 1982 hvor Christiansø fik 100,8 mm regn.

Der kan dog sagtens andre steder været faldet mere, så har man i sig egen have målt endnu højere nedbørmængder kan de sagtens være korrekte.

Regnvejet var et resultat af en langtrukket kamp mellem lun sensommerluft over Mellemeuropa og efterårsagtig polarluft over Skandinavien, som udspillede sig lige hen over Nordjylland.

På landsplan har Danmark nu fået 63 mm regn i oktober indtil videre. Det er 82% af den nedbør, der normalt falder i løbet af hele måneden.