Vejr

Jorden kan have fået en ny kulderekord

Jordens absolut koldeste kontinent Antarktis kan have sat ny kulderekord. Det er amerikanske forskere, som har opdaget Jordens nye kuldepol, hvor der har været ned til helt ekstreme -91 grader.

Den helt ekstreme temperatur er blevet opdaget af amerikanske forskere fra National Snow and Ice Data Center, der ved hjælp af blandt andet satellitmålinger har målt -91,2 grader langs en højliggende bjergryg i hele 3.800 meters højde ved den japanske forskningsstation Dome Fuji.

Nyheden er at finde i Sunday Times, der beretter, at de amerikanske forskere offentliggør deres nye viden i løbet af ugen - og således er det endnu uklart om den eksisterende kulderekord fra forskningsstationen Vostok på -89,2 grader får lov at stå, som Jordens laveste temperatur.

De 89,2 grader blev målt den 21. juli 1983 - med et 'rigtigt' termometer.