Vejr

Sahara-varme giver mulighed for 'blodregn' i nat

Det lyder værre end det er, og det er da også helt ufarligt. Ikke desto mindre er der i nat en lille mulighed for, at der kan falde 'blodregn' over Danmark.

Det er varmen, som strømmer op direkte fra Sahara, der kan give os det i danmark sjældne fænomen at sand og støv fra Sahara-ørkenen farver regnen rødlig.

Prognoser viser, at der på forsiden af den front, der i nat skal ind over Danmark fra vest er en let koncentration af støv, som med en kraftig sydlig vind i højden er bragt helt frem til Danmark fra det nordlige Afrika.

Det betyder, at man i morgen kan vågne op til, at der er faldet blodregn. Umiddelbart ikke noget man vil opdage - men det kan bedst ses som et lille rødligt lag støv på biltage og bilruder.

Vil man være sikker på at fange blodregnen - hvis den falder - så kan vi på TV 2 VEJRET anbefale, at man sætter en lille hvid skål, tallerken eller lignende ud i nat. Så vil man efterfølgende tydeligt kunne se eventuelt rødligt støv - som for blot nogle døgn siden lå nede i Sahara.

Senest vi havde en tilsvarende situation var i oktober sidste år, hvor der flere steder i landet faldt blodregn, ligesom der i oktober 2006 på Bornholm faldt regn med store mængder rødligt støv.

Ellers er 'blodregn' noget man oftest oplever i Middelhavslandene når sand og støv fra Sahara blæser op over Middelhavet. Her kendes den fugtige og varme vind, som denne vejrsituation giver, som 'Sciroccoen'.