Vejr

Hamborg blev ramt af kraftig stormflod

Det var ikke kun langs Jyllands Vestkyst vandet steg i forbindelse med det blæsende vejr torsdag morgen. Med en vandstand på 4,77 meter over det normale blev Hamborg ramt af en kraftig stormflod.

Store dele af Hamborgs havneområde stod torsdag under vand efter det blæsende vejr havde presset store mængder vand ned i Tyskebugt og derfra und i floden Elben.

Det betød af vandstanden ved St. Pauli i Hamborg steg til 4,77 meter over normalt nul. Dermed overskred man i Hamborg grænsen for, hvornår en vandstand betegnes som en kraftig stormflod med 16 cm.

Det sker jævnligt under kraftige storme, at haveområdet i Hamborg oversvømmes.

Rekordvandstanden fra Hamborg lyder på hele 6,45 meter over normalt nul, som blev registreret i januar 1976. Det var en stormflod som anrettede skader for flere hundrede millioner D-Mark.

Den voldsomste stormflod i Hamborg oplevede man under en storm i 1962, hvor vandet brød gennem adskillige diger. Dengang omkom 315 mennesker i Hamborg, på De Tyske Vadehavsøer samt langs Den Nordtyske Vadehavskyst. Dengang steg vandet i havnen i Hamborg til 6,45 meter over normalt nul.