Vejr

Nyt snevejr rammer Danmark i nat

Efter at det sydlige og østlige Danmark første søndag i advent stod op til landskaber, der var et julepostkort værdigt, så er størstedelen af landet nu dækket af sne.

Kun allerlængst mod syd i Jylland, på Lolland og Falster samt Bornholm kniber det endnu med det rigtige vintervejr.

Men der er mere sne på vej mod Danmark. Allerede sent i aften kommer næste læs ind til Jylland vestfra.

Det er et lille lavtryk vest for Sydnorge, som i løbet af aftenen og natten nærmer sig landet fra Nordsøen, og det går i første omgang ud over jyderne. Her ventes snevejret at nå frem sidst på aftenen.

På vejrkortene herunder kan du se hvor TV 2|VEJRET's prognosemodel forventer, at der vil falde sne i det angivne tidsrum. Nedbørtallene er angivet i mm og 1 mm nedbør svarer omtrent til 1 cm sne.

Bemærk at vejrkortene udelukkende fortæller, hvor nedbøren ventes at falde som sne. Nedbørfelter fra evt. slud og regn er sorteret fra og kan ikke ses på vejrkortene.

SØNDAG KL. 19 - 01

I aftentimerne vil det være tørt og tildels klart, navnligt i de østlige egne, mens det bliver mere skyet i vest, og sidst på aftenen kommer der sne og snebyger i det nordvestlige Jylland.

MANDAG KL. 01 - 07

I løbet af natten breder sneen sig videre ind over store dele af Jylland, men sneen kan især langs Vestkysten i perioder gå over i regn eller slud med temperaturer lidt over frysepunktet.

I løbet af nattetimerne kan der flere steder falde 5-10 cm sne, lokalt endda mere.

Mandag morgen kl. 07 vil det antageligt sne mest i Østjylland, herunder Aarhus og Trekants-området.

MANDAG KL. 07 - 13

Mandag morgen og formiddag breder sneen sig også ind over Øerne undtagen Bornholm, men nedbøren kan fortsat tæt på Vestkysten i perioder falde som slud eller regn.

Endnu nogle cm sne kan forventes i løbet af mandag morgen og formiddag.