Vejr

Danmark har fået sommerens første badedag

To dagens intens solskin og varme har sendt badevandstemperaturer på himmelflugt, og onsdag middag kom TV 2|VEJRET's BadevandsPatrulje for første gang i år op af vandet med en gennemsnitstemperatur i det danske badevand på mindst 19,0 grader.

Når badevandstemperaturen i gennemsnit er 19,0 grader eller derover defineres det som en badedag.

Badevands-temperaturerne har ellers haft langt til noget, der ikke skulle skræmme folk uden vikingeblod i årene væk fra de danske badestrande, men to dage med temperaturer på den sommerlige side af 25 grader og frem for alt solskin fra morgen til aften har sat et kæmpe fingerafttryk på temperaturerne i de blå bølger.

Således blev gennemsnitstemperaturen i dag målt til hele 19,2 grader.

Der var dog også onsdag stor forskel på, hvor vandet var varmest og koldest. Mens man ved Løgismose på Sydvestfyn kunne dyppe tæerne i 24 grader varmt badevand, måtte man flere andre steder i landet nøjes med blot 17 grader.