Vejr

Hedebølge: Over 44 grader i Spanien

Mens vi går rundt og småfryser i den danske sommer, så sveder man i sjælden grad i Spanien, hvor man er blevet ramt af en hedebølge, der har sendt temperaturen op over 44 grader.

Efter nogle dage med temperaturer omkring 40 grader skød hed luft tirsdag fra Sahara op over Spanien. Det gav flere steder Sydspanien temperaturer mellem 42 og 44 grader, som toppede i Andalusien, hvor man to steder målte hele 44,4 grader.

Det var i Montoro og i Anduja, som begge steder ligger nær Cordoba.

Selv om det også efter spanske forhold er usædvanlig varme, så er der dog endnu et lille stykke vej op til den absolutte spanske varmerekord, der lyder på 47,2 grader, som er målt tilbage i juli måned 1994

Den usædvanlige varme skyder de næste par døgn op over Europa, og allerede torsdag strejfer den spanske sommervarme Danmark, men fredag svinger en koldfront gennem landet, så sommevarmen lige akkurat ryger forbi Danmark.

Til gengæld kan man nyde den i Mellem- og Østeuropa i weekenden og i næste uge, ligesom det bliver varmt - nærmest hedt - med over 30 grader i store dele af Middelhavet.

Det betyder varmt sommervejr for de mange danskere, der har valgt at drage sydpå i den første uge af skolernes sommerferie.